• Arkiv

 

Rönne å 25 sep 2010
 
Regn på natten, regn på morgonen men när vi sjösatte i Rönne å var det uppehåll och så förblev det resten av dagen. 18 paddlare, Anders, Ingela, Stina, Rustan, Peter, Monika, Bernt, Folke, Maria, Åse, Greta, Eva, Ulrica från BBKS, Sussi från Ängelholm och Olle, Kalle, Agge, Björn (Stinas släktingar) la i kajakerna nedanför Stisses kajakuthyrning i Rönne å.         

En färgglad armada gav sig uppströms genom Ängelholms stad. Strax före E6:an gick vi iland och åt vår matsäck. Vi paddlade tillbaka till Ängelholms roddklubb och några var nöjda och gick iland. Resten fortsatte till Luntertun och tre paddlade ut i hamninloppet. Åter tillbaka var vi trötta, nöjda och övertygade om att denna tur skall finnas med på 2011 års program.
 
 

Besök hos Sjöräddningssällskapet i Torekov 26 sep 2010

 

Anders, Paul, Ingvor, Stina, Ingela, Rustan, Johan, Ulrica, Julia och Maria samlades i Torekovs hamn för studiebesök hos Sjöräddningssällskapet (SSRS). De hade haft skarplarm under natten och jobbat från 01-06, trots det tog Kenneth och Stefan emot oss med kaffe, föreläsning och båttur. Intressant att höra hur dessa fantastiska män och kvinnor ställer upp ideellt för att undsätta nödställda på havet.                                                                                                   

 För 600 kr i medlemsavgift bidrar man till att SSRS kan verka och man har också som medlem möjlighet att få assistans utan att det är ett nödläge. Det är väl investerade pengar.                        

Vi fick åka med i deras fina båt Gripen, som gjorde 35 knop, vilket var en fantastisk upplevelse.

 

Det hade varit svaga ostliga vindar i över en vecka, men på söndagsmorgon sa sjörapporten väst 5 till 10 m/sek med stor risk för byar över 10 m/sek. Detta innebar rak motvind till Kattvik.

9 deltagare kom till Båstads Hamn: från BBKS, Tina U, Monica H, Berndt H, Anders R, Åse F, Eva R och Maria D. Dessutom två gästpaddlare från andra klubbar, Kerstin B och Malin R.

Ingen tvekan, alla gav sig ut och vindprognosen stämde, det kom vindbyar över 10 m/sek.

Efter 2,5 timme nådde vi Kattvik efter roderhaveri och kortare bogsering. Humöret var på topp.

 

Efter en lång paus och samvaro med några cyklande BBKS:are paddlade vi hem i medvind och in i hamnen nöjda och belåtna. Turen blev ca 14 km.

Visa hela inlägget »

12 förväntansfulla BBKS medlemmar samlades vid Malenbadet för att under 2 dagar

delta i en havskajakkurs för nybörjare.  Peter, Paula, Magnus och Robban

från Kayak Event i Malmö hade engagerats som instuktörer för att genomföra kursen.

Vädret var kanske inte det bästa. Molnigt 16 garder i luften, 5-7m/sek och 11 grader i vattnet.

Visa hela inlägget »

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv